April 17 Veldhockey

D1 verliest met ruime cijfers

Op jacht naar promotie mag Best na het verlies tegen Nova uit Heerlen vol aan de bak. Nova startte zeer aanvallend en kreeg al in de eerste paar minuten enkele goede kansen, die nog met het nodige geluk onschadelijk werden gemaakt. Uit de eerste en tevens enige straforner scoorde de thuisploeg met een mooie variant de openingstreffer.

Best kon maar niet in het eigen spel komen en liep voortdurend achter de feiten aan. In de eerste helft noteerde Best maar enkele mogelijkheden om te scoren. De dames van Nova liepen tot aan de rust met nog eens twee velddoelpunten uit naar 3-0.

In de rust vielen er enkele harde woorden. Het was duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Spelen met meer overtuiging en lef. De vechtlust was terug bij Best en ook straalde het team nog geloof uit in een beter resultaat. Helaas door een toevalstreffer scoorde Nova toch weer het vierde doelpunt en vlak daarna zelfs de 5-0.

Het is een compliment aan het hele team van Best dat ze bleven knokken voor een beter resultaat. Het was Jessie Frankhuizen die liet zien dat Best ook over een goede strafcorner bezit. Ze sloeg de bal hard in de hoek en zorgde ervoor dat Best van de hatelijke nul af was.
Het team bleef doorgaan en wist zo ook nog via Anna Reijenga de 5-2 te scoren. Dit was tevens de eindstand, met de mentaliteit van de tweede helft is Best in staat om in de laatste 6 wedstrijden de competitie de promotie veilig te stellen.