Banner jh2.jpg headerfoto3.jpg headerfoto6.jpg headerfoto_2019-3.jpg headerfoto_2019-4.jpg headerfoto_2019-5.jpg headerfoto_2019-6.jpg slide2.png

Clubhistorie


Historie MHC Best
Op 14 april 1944 werd de Mixed Hockey Club Best officieel opgericht. In de beginperiode was er een sterke relatie met de Bata. De eerste jaren werd er gespeeld op de voetbalvelden van Sportclub Bata. Na enige tijd, september 1949, kreeg de vereniging de beschikking over een eigen veld op dit complex.


Eigen hockeypaviljoen
In 1953 verrichte de heer Nossek, directeur van de Bata-fabrieken, de openingshandeling voor een eigen hockeypaviljoen. Na tien jaar hierin te hebben doorgebracht verhuisde de vereniging in 1963 naar het gemeentelijke sportcomplex aan de Leemkuilen. Het clubhuis dat daar werd betrokken is nu het onderkomen van tennisvereniging LTV Best.


Verhuizing naar huidige locatie
Na bijna twintig jaar werd er wederom verhuisd. Niet ver weg, want in 1982 werd de huidige locatie aan de Sportlaan betrokken. Naast het clubhuis "De Bagger” had MHC Best de eerste jaren op deze locatie de beschikking over drie grasvelden. Na enkele jaren werd één grasveld vervangen door een kunstgrasveld. Later werden de twee resterende grasvelden ingeruild voor een tweede kunstgrasveld.


MHC Best groeide enorm
Vanaf 2005 begon de club enorm te groeien als gevolg van de uitbreiding van de Gemeente Best. Dit kwam met name door de grote aanwas van jeugdleden uit de nieuwbouwwijken Heuveleind en Heivelden. Het werd duidelijk dat de club met de beschikbare accommodatie niet meer voldeed aan de maatstaven zoals die op dat moment golden. Niet alleen bleek het clubhuis op zaterdagen te klein, ook de veldcapaciteit om op zaterdagen alle jeugdwedstrijden te kunnen spelen kwam in het gedrang. Om dit tijdelijk op te vangen kreeg de club in 2007 de beschikking over een extra half kunstgrasveld.


Gehele accommodatie grondig vernieuwd
Mede door de tomeloze inzet van onze toenmalige voorzitter Frans Saes werd, na jaren van intensief overleg met de gemeente, in het najaar van 2012 en voorjaar van 2013 de gehele accommodatie van MHC Best grondig vernieuwd. Dit maakte onderdeel uit van een ingrijpende vernieuwing van het hele Sportpark De Leemkuilen, waarbij alle accommodaties van de aanwezig (sport)clubs werden vernieuwd.


Unieke sportaccommodatie
MHC Best beschikt anno nu (December 2020) over een unieke moderne sportaccommodatie, bestaande uit een nieuw clubhuis en kleedkamers, 2 semi-watervelden en 1 ½ zand ingestrooid kunstgrasveld welke geheel voldoet aan alle huidige normen. Voor onze nieuwe accommodatie heeft de Gemeente Best de velden en kleedkamers bekostigd. Tegelijkertijd werd de exploitatie van de bar uit handen gegeven aan een gespecialiseerd horecabedrijf CAN10.


‘De club van 100’
Het clubhuis met complete inrichting werd door MHC Best betaald. Dit geldt overigens ook voor het upgraden van 2 zandingestrooide velden naar semi-watervelden. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de zeer succesvolle ledenactie ‘De club van 100, vrienden van het tweede semi waterveld’.


Trots
We zijn als vereniging erg trots op onze accommodatie die, naast dat het een gezellig onderkomen voor onze leden is, tevens een zeer professionele en representatieve uitstraling heeft en voorzien is van de nieuwste technische en functionele mogelijkheden.